Fredag var dagen da jeg og min fremtidige svigermor skulle dra ut for å se etter bryllupsdress til meg.
Jeg stod opp alt for tidlig på morran og var nede hos henne klokken 07:00. Svigermor hadde selvfølgelig ikke stått opp på den ukristelige tiden, men heldigvis hadde jeg nøkkel og fikk låst meg stille og rolig inn.
Brygget meg en kopp kaffe, satte på TV’en og ventet på at hun skulle våkne.

Først dro vi til Halden storsenter og inn på Dressmann, men der ble vi fort enige om at det ikke var noe interessant. Så vi dro til Strømstad, som hadde vært planen hele tiden. Smarte som vi jo var tenkte vi at hvis vi fant noe på Dressmann, kunne vi spare oss turen til Sverige.

Vel nede i Strømstad fikk vi parkert og ruslet til en butikk som heter Petersson’s Kläder. Til min store glede stod det REA med store bokstaver i vinduene der. Men de hadde selvfølgelig ikke noen dress til meg av de som var på salg.

Etter at vi hadde gått en liten stund inne på butikken, kommer det bort en mann som jobber der og lurer på om vi trenger noe hjelp, og det gjør vi jo…
Jeg sier til han at jeg skal ha en dress som passer i et bryllup, og aller helst en som passer til en brudgom, da det jo er det jeg kommer til å være i nevnte bryllup.

Han tar en titt på meg og sier noe om at jeg ser sånn og sånn ut og trenger den og den størrelsen. Deretter går han og henter et par dresser og ber meg prøve. Og jeg må bare skryte av mannen i butikken, for klærne passer utrolig bra. Og dette fikk han til bare ved å se på meg.
Han forteller videre at dette og dette må gjøres med dressen for at den skal sitte bedre, og tar mål, setter i nåler og koser seg verre.
Det eneste jeg sier er; ok. Jeg har jo ikke peiling på hva som skal til, men dette kan mannen. Så vi er ute av butikken i løpet av en halv times tid.
Da har man kjøpt dress, vest, skjorte, kravat og lommetørkle. Vi får beskjed om at alt skal være klart til førstkommende onsdag, så da kan vi bare komme ned og hente det, og det skal jeg og min svigermor gjøre 🙂

Når vi var ferdige stakk vi inn på nærmeste kafè og spiste lunch. Deretter gikk turen hjemover.

Jeg har jo heller ikke pensko, så det måtte jeg jo også se etter, og det fant jeg på en skobutikk på Tistasenteret i Halden.
Ettersom jeg ikke kan legge ut bilder av dressen, får jeg heller legge ut et lite bilde av skoene, og her er vidundrene: