Mens vi var til fotografering, ble det tatt noen bilder av bordene. Først, et oversiktsbilde:


K, som også laget buketten, sto for pyntingen av bordene med lys, blomster, små hjerter i sølv og burgunder og bordkort/sanghefter. Bøkevangen sto for alt av bestikk og slikt.

Her ser dere hovedbordet, og nederst i høyre hjørne ser dere de to “plinge-tingene” toastmasteren brukte for å få oppmerksomhet. Bjella fikk vi av Cecilie, gonggongen tilhører på hytta:


Og her ser dere hvordan hver enkelt plass så ut:


Jeg vil også vise dere hvordan heftene så ut innvendig. Dere ser jo utsiden over her. Vi prøvde å få de så like invitasjonene som mulig, men fant ikke noe stempel med løkkeskrift hvor vi kunne lage navnene, så da ble det et grått, halvgjennomsiktig papir og sølvhjørner. I tillegg måtte vi lage hull og en sløyfe på siden, slik at vi fikk holdt igjen permene.

Når man åpnet heftet, så man dette:


Bildet av oss igjen, som vi brukte i invitasjonene, i “annonseringen” i Halden Arbeiderblad, og den store utgaven som nå henger på veggen. Til høyre er 3 sanger brettet sammen og lagt inn under “bokmerket” i ryggen. Sangene kom (selvsagt 🙂 ) fra min mamma 🙂

Når man flyttet sangene over til venstre, fikk man så en oversikt over bordplasseringen med et par ord om hvem hver enkelt gjest var, og også menyen:


Vi fikk satt oss til bords, og vår flinke og underholdende toastmaster informerte om stort og smått før vi fikk servert forretten, nemlig scampi med kremet mangosaus:


Den mangosausen (kald) var altså så utrolig god at jeg gjerne skulle hatt en stor bolle av det og en skje! Skal absolutt prøve å lage den en gang!

Det var selvsagt taler og sanger underveis. Jeg ønsker ikke å legge ut noe av dette, da jeg rett og slett synes det blir for privat. Men det var tale fra min mor, fra Eileif, fra meg, fra min forlover, fra Eileifs forlover og fra Eileifs datter. I tillegg hadde Grillkløverjentene laget en presentasjon om hvordan vi har det på vår årlige Grillkløverkveld.

Hovedretten var kalvestek med poteter og grønnsaker:


Kjøttet smeltet på tungen, soppen var perfekt og sausen var mild og god. Nydelig!

Til dessert hadde vi créme brûlée, også helt fantastisk:


Nå er jeg ikke helt sikker på hvor lenge vi satt ved middagsbordet, men det ble ikke for lenge. Etter middagen ble det servert kaffe og avec. På dette tidspunktet (tror jeg) hadde det begynt å regne, og jeg fikk dermed det lykkebringende regnet i sløret 🙂 Noen satt seg inne og slappet av og skravlet, andre gikk ut for å strekke på beina.

Etter en stund ble kakene satt på bordet. Vi endte med totalt 7 kaker, noe som selvsagt var altfor mye, men da ble det litt for enhver smak. Vi hadde bryllupskaka, som T hadde laget til oss:


Vi hadde pyntede muffins, som S hadde laget til oss:


Vi hadde to varianter av sjokoladekake som min mor hadde laget til oss, en med og en uten egg. Det var også kransekake fra min mor, og det var kringle og snickerskake fra C. Jeg prøvde å få smakt på alt, men var fremdeles så stappmett etter middagen at jeg slet med å nyte alle de gode kakene. Men at det var godt er det ingen tvil om!

Kuttingen av bryllupskaka gikk som en drøm, og jeg er kjempeglad for at vi ikke valgte en variant i etasjer, jeg fatter ikke hvordan folk klarer å kutte i noe sånt uten at det velter. Legg nå merke til formen på kaka:


Hvis dere ikke allerede har skjønt det, så var “temaet” for dagen bøker. Både Eileif og jeg er glade i å lese, og derfor gjorde vi det vi kunne for at invitasjonene og heftene skulle se ut som bøker. I tillegg kunne jo T lage kake formet som bok også, og i tillegg til at den så vakker ut, så smakte den jo himmelsk!


Og så skulle vi selvsagt mate hverandre 🙂


Utrolig nok sølte vi ikke 😉

I neste innlegg kommer det bilder fra dansene våre. Ja, vi hadde ikke mindre enn to bryllupsdanser 😉