Om onsdag ble det holdt møte i Tistedal kirke for alle brudepar som skal gifte seg i Idd prestegjeld i løpet av våren eller sommeren 2011. Eileif var hjemme med sin sønn, så jeg kastet meg i bilen etter endt valpekurs og dro på møte alene. Jeg talte ikke hvor mange par som var der, men at vi var godt over 20 personer er det ingen tvil om, jeg tror heller vi var nærmere 30.

Det er for øyeblikket bare to prester i vårt distrikt, da en nylig har sluttet og ikke ennå blitt erstattet. En av de to vi har nå er sykemeldt, så det var den gjenværende presten som informerte oss. Masse nyttig rundt det meste, både når det gjelder brudepiker og -svenner, pynting av kirken, valg av bibeltekster, kirkeprogram og en hel haug med andre ting som har med kirken og vigselen å gjøre.

Vi fikk også noen kloke ord med på veien av ei dame som var der når det gjelder det å leve sammen i ekteskap, men de innrømmet jo at de vet at de fleste bor sammen på forhånd nå.

I tillegg var også en av distriktets organister der, og han skulle spille noen snutter av mulige inngangs- og utgangsmarsjer og av mulige salmer for vielsen. Det er påkrevet med minst 2 salmer, og jeg tror jeg allerede har plukket ut de to vi skal ha.

Marsjene har vi jo også allerede bestemt oss for, men jeg skal love dere at det var en mektig følelse å høre “min” inngangsmars på orgelet! Det traff meg midt i følelsessenteret, og jeg slet virkelig med å holde igjen tårene. Og dette var over 2 måneder før bryllupet skal finne sted! Hva i himmelens navn kommer til å skje med meg når jeg står ute den store dagen og venter på at dørene skal gå opp, og de tonene begynner å spilles? Jeg kommer jo til å ende opp med å konkurrere med vannmengden som strømmer gjennom fossen vi skal ta bilder ved senere på dagen!

Men det var uansett interessant å ha vært med på møtet, og jaggu møtte jeg på en tidligere kollega der også, han og hans kjære gifter seg en måneds tid etter oss. Nå blir neste punkt på to-do-lista å gjøre ferdig kirkeheftet så jeg får sendt det til vår prest for godkjenning. Tror jeg muligens har rotet litt med rekkefølgen på ting, så det er greit å få slikt på plass. Og så må jo også solo-sangene til organisten slik at han eller hun får tatt stilling til om de kan bli spilt på piano.

2 måneder og 10 dager igjen nå!