I dag skulle jeg altså på Panduro for å finne alt jeg trengte til å lage den første prøven av det som skal bli invitasjoner og bordkort/meny/sanghefte. Det skal (forhåpentligvis) bli samme design på alt, og etter at jeg fikk et forslag i posten av min tidligere studievenninne og etter at min forlover og jeg hadde fått grublet litt og kommet frem til noe som kan fungere, så hadde jeg helt klart i tankene hva jeg trengte.

Papirkutter/skjærebrett kunne jeg få låne av min mor og A, så det var det ikke noe vits å bruke penger på. Vel, egentlig kunne jeg tenkt meg å bruke penger på det, for det ser så moro ut å scrappe, men jeg vet at min fraværende kreativitet hadde satt en stopper for det prosjektet ganske fort, så det ville vært bortkastede penger. Så det jeg da skulle ha på Panduro var:

Klistremerker eller stempel med teksten Invitasjon eller Innbydelse i sølv
Alfabet i form av klistremerker eller stempel i sølv
Burgunder ark, helst større enn A4
“Penn” for å lage brettekanter
Sølvfarget bånd, maks 5 mm bredt

Og her er det jeg kom hjem med, inklusive papirkutteren jeg hentet hos mamma:


Papirkutteren er jo grei nok, og det samme med Pandurokatalogen. Arket og konvolutten er også greit nok, men arket er i A4 for de hadde ikke større i den fargen, og jeg er jaggu ikke sikker på om jeg er fornøyd med fargen heller. Skjønner nå at burgunder ikke var den enkleste fargen å velge.

Den “penn”-saken er også grei nok, men der prøvde damen å selge meg et helt skjærebrett hvor jeg også kunne kjøpe ting å sette på istedenfor kniv som ville gjøre samme nytten som “pennen”. Men da var det nettopp det med bruk av dette i ettertid da…er redd det blir stående og støve ned.

Klistremerkene med “Innbydelse” på er jeg egentlig veldig fornøyd med, men båndet vet jeg ikke helt, det er litt vel mye glitter på det.

Men så var det alfabetet da… Jeg vil jo gjerne ha nogenlunde samme skrifttype på alt, og de hadde ikke hverken klistremerker eller stempel med alfabetet i litt snirklete skrift. De hadde derimot stempel med “Invitasjon” på, og i den samme pakken var det fler stempler, som f.eks. “Meny” og “Takk” (fin til takkekortene). Men nok en gang hadde de ikke alfabetet i samme stil, og jeg ser ikke helt vitsen med å bruke masse penger på stempel, plate og stempelfarge når jeg fant klistremerkearket.

Så med Pandurokatalogen i posen og masse nettsider i hodet tenkte jeg at det kan jeg titte etter på nett istedenfor.

Dro så til by’n en tur for å titte etter sølvbånd og burgunder stoff. Skulle ikke ta så lang tid det egentlig, men joda, det var problematisk i alle tre butikkene jeg var innom. Kjente at blodtrykket steg sakte men sikkert.

Når jeg da kom hjem, var det bare å sette seg ned og titte gjennom alle nettsider jeg vet om for å finne stempel og/eller klistremerker og sølvbånd, men absolutt ingenting. Flere timers arbeid til ingen nytte.

Jeg trodde faktisk at disse tingene var rimelig lett å finne, at mine ønsker for utseende på alt papirmateriell var ganske enkle, men der tok jeg feil. Så nå må jeg glane gjennom Pandurokatalogen, og finner jeg ikke noe der, må jeg revurdere utseendet på ihvertfall skriften, slik at jeg kan finne noe som passer sammen. Alternativt må jeg kjøpe gjennomsiktige ark, finne en skrifttype på nett som funker og så lime på. Men jeg er usikker på om det blir noe pent.

Himmel og hav, som jeg skulle ønske at jeg var mer kreativ!